Táska lexikon

Női táska

Úgy, mint a cipők, a táskák is szintén a női kelléktár elmaradhatatlan kiegészítői közé tartoznak. Az egyik legjelesebb hazai divattervezőnk, Zoób Katti véleménye szerint, “egy nő nem is nő, ha nem hurcolja úton-útfélen magával retiküljét”. Hogy mennyire is ragaszkodunk a divatos táskákhoz, mi sem bizonyítja jobban, ezen örökbecsű ruhadarabhoz fűződő számtalan babonánál. Említésképpen, tartózkodjunk bárhol is, értékes holminkat sohasem szabad letenni a földre, mert különben csak szegénység, nélkülözés lesz osztályrészünk. Van egy másik népi bölcsesség, ami pedig egyenesen azt állítja, hogy a táskát kizárólag csak kitömött pénztárcával együtt szabad ajándékozni, különben az üres szütyő balszerencsét hoz viselőjére.
Sok olyan táskafajta van, melyek rendkívül jól tartsák magukat ilyenek például az oversize darabok, amelyek évek óta, a Furla kínálatában például a kissé visszafogott, aranyláncos fehér és piros mellett, a különleges csomózású bőröket és háncsokat is egyaránt megtaláljuk, idén a borítéktáska, a kisméretű utazó és a csónak alakú táska is igen népszerű lesz. A már klasszikus piros, fekete, fehér szentháromságán túl, ugyan úgy, mint a lábbelik esetében, a táskák színpalettájára is betört a nyolcvanas éveket felidéző, lakkos türkiz és lila, azonban továbbra is tartja magát az állatminta, leginkább a kígyóbőr, az erős pink mellett, mellyel Louis Vuitton operál szívesen, a pasztell fagylaltszínek, elsősorban a rózsaszín, valamint a világoskék.
Marc Jacobs a kisebb ékszertáskákra esküszik, a Guccinál a hippis hatású, hímzett bőrtarisznyák valamint laptáskák is reneszánszukat élik.
A kézimunkát egyértelmű, hogy meg is kell fizetni, egy ilyen mutatós darab közel félmillióba kerül. Továbbra is jöhetnek a strasszokkal, rojtokkal díszített változatok is, viszont ha egy kis erotikus feszültségtől sem riadunk vissza, a maszkulinitás jegyében vegyünk csak hónunk alá egy szexisnek ható, férfi aktatáskát. Divatosak lehetünk persze még egy retro darabbal is, leginkább, ha az bőrből készült. Napjainkban, már a kiegészítőink összepárosításai felett is abszolút szabad kezet kaptunk. Ne feltétlenül legyünk óvatosak, és ne kerüljük a feltűnést! Éljünk a rengeteg, kiaknázásra váró lehetőséggel! Azonban, persze van olyan hely ahová ne menjünk teletömött retiküllel, ilyen például a strand.
Egy átlagos női táskában hetven nélkülözhetetlen tárgy található meg, állapították meg az amerikai felmérések, ezért jobban tesszük, ha a vízpartra valami kevésbé súlyos, trendi kiegészítőt viszünk magunkkal. Ilyen esetekben nagyszerű megoldás lehet egy vállra csapható, virágmintás vászon, egy geometrikus, vízlepergető anyagú szatyortáska á la Gas.
Vagy akár egy, éppen aktuális cipődivatot követő szalmatáska is, melyben a napolaj és napszemüveg mellett, törölközőnk is kényelmesen elfér.

Női táska

A női táska rejtelmei

Amilyen a rend, vagy az összevisszaság a táskánkban, hasonló a fejünkben is. Amit a táskában találhatunk pszichológusok véleménye szerint nem csupán rendszeresség, szeretetről árulkodik, hanem sokkal több dologról, mint gondolnánk.
Az összeszedett - harmincnyolc százalék. Ebben a csoportban szinte minden korosztály megtalálható. Napközben a legszükségesebbeket hordja magával, és majdhogynem mindet használja is. Nem akarja feleslegesen teletömni táskáját. A pszichológus véleménye szerint az ilyen, vagy hasonló táska tulajdonosa tud nemet mondani és dönteni. Semmi esetre sem bízza dolgait. a véletlenre Mindent részletesen átgondol, ezért azt is, hogy mi kerüljön a szütyőbe. Sokszor előfordul, hogy a retikül mellé irattartó táskát is hord.
Az elegáns - huszonhárom százalék. Az elegáns táska gazdája általában negyvenöt évesnél fiatalabb. Az ebbe a csoportba tartozók nagy része alkalmazott. De előfordul vezető beosztású és üzletasszony is. Még ha nem is keres túl sokat, a retiküljébe akkor is márkás dolgok kerülnek. Hetven százaléknál található komplett minőségi sminkkészlet, valamint rúzs, illetve finom parfüm. Ők voltak az elsők, akik mobiltelefont vásároltak. A szakemberek véleménye az, hogy az ilyen táska tulajdonosa mindig hibátlan szeretne lenni, és a legjobb. Külsejével is ki akarja mutatni fontosságát. Örömmel intézi mobiltelefonon ügyeit, beleértve a gyereknevelést is.
A nomád - tizenhat százalék. Leginkább harmincöt évesnél fiatalabb, általában diák, vagy egyetemista. Viszont akad közöttük igencsak jól kereső, a felső tízezerhez tartozó is. Általában óvszert tart magánál, és sokat el is használ belőle. Változatos életének része a sétáló-magnó valamint a mobiltelefon. A pszichológus vélemény az, hogy az ilyen táska tulajdonosa megszállott, zaklatott, és szüksége van a kommunikációs kapcsolatokra. Más esetben úgy érezné, hogy lemarad a fontos eseményekről. Az óvszer azt sugallja, hogy fel van készülve, bármikor újabb és újabb szexuális kapcsolatra, sőt számít is arra.
A praktikus - tizenhét százalék. Ebbe a csoportba tartoznak a hetvenes hölgyek. Leginkább Budapesten és a vidéki nagyvárosokban. Azt lehet mondani, hogy egyáltalán nem hord magánál kézitáskát. Azonban ha mégis rászorul arra, hogy retiküllel induljon útnak, jóformán semmit sem tesz bele, legalábbis olyan dolgot, ami étékes biztosan nem. Rendkívül óvatos, és inkább mindent a zsebbe rak. A pszichológus szerint az ilyen és hasonló táska tulajdonosa befelé forduló, a jövő dolgai iránt nem érdeklődik. Egyszerűen csak emlékeiben él, és igyekszik örülni a nyugodt naplementének. Nem túl bőkezű, még magától is sajnál szinte minden luxust. Legjobban szeret otthon tartózkodni, egyedül, bezárkózva.
Az óvatos - négy százalék. Körülbelül húsz dolgot hord a táskájában. Minimum hatvanéves, és nem túl nagy jövedelmű általában nyugdíjas. Legtöbbször mentődobozzal utazik, vagy megy mindenhová, kétharmaduknál van tartalék bugyi, felbontatlan harisnya, varrókészlet és fogkefe. A pszichológus véleménye szerint az ilyen táska tulajdonosa félelmekkel van tele, és nincs önbizalma. Fél egy támadástól vagy egy váratlan rosszulléttől. A sál valamint az esernyő bizonyos védettséget biztosít neki.

Női táska rejtelmei